Holger B. Hansen 80 år

En mand med karakter blev 80 år den 20/8-2017

Stort tillykke til Holger Hund Hansen.

Holger er, som de fleste ved, en kendt hundemand med nogle år på bagen. For at være nøjagtig har han været aktiv i jagthundeverdenen i 57 år og medlem af Ruhaarsklubben i over 50 år. Han har i disse mange år været med til at bidrage til klubben med flere ting bla. avl og mange nye medlemmer.

Holger har selv ført mange hunde på prøver, både i Danmark men også i udlandet. Han har nået rigtig mange flotte resultater med flere hunde både på prøver og udstilling.

Undervisning har været en stor del af Holgers liv, han brænder klart for at give videre af sin mange års brede erfaring og hjælpe andre hundefører.

Med sin humoristiske sans og jordbundne udtryksform formår han klart at videregive sin viden, så det er til at forstå for alle. Selvom man dummer sig gang på gang, har han stor tålmodighed - hvis man virkelig vil lære og forstå, giver han aldrig op.

Holger er en mand med klare meninger og stærke holdninger. Det betyder ikke noget for ham, hvem eller hvad man er - alle får ens behandling. Det er måske netop derfor, at han er så dygtig en hundemand og underviser. Hans hunde og elever ved altid, hvor de har ham og hvad det er, han vil have dem til at udføre. Det er tydeligt, at Holgers hunde forguder ham allerede efter meget kort tid i hans fold. Og hunde han har haft i dressur, glemmer ham sjældent - måske fordi han behandler en hund som en hund, og den får lov til at udføre det arbejde, den er skabt til...... Man kan vist godt sige, at han ér temmelig klar i spyttet.

Holger brænder virkelig for den ruhårede hønsehund, men han er da heller ikke bleg for at prøve andre racer - som han selv udtrykker " en god hund har ingen farve......"

Holger er i det hele taget ikke bange for at tage en udfordring op, jo svære jo bedre. Han udvikler sig hele tiden og finder på nye måder at gribe problemer an på. Der er sjældent noget, der er så skidt, at det ikke kan bruges til noget.

Det er rigtig mange hunde, han har været med til at give en chance mere igennem årene. Han finder de gode og positive egenskaber frem ved en "problemhund" og prøver at udvikle på dem - han ser tit noget vi andre ikke ser. Han kan lynhurtigt vurdere, om en hund har den karakter, der skal være for at kunne arbejde med den, og om problemerne skyldes hunden eller dens fører. Jo, folk ved godt hvor de skal henvende sig, hvis de har problemer, som de ikke kan løse med en hund. Hvis man spørger Holger om hjælp, får man aldrig nej, og Holger har altid en anden måde, man kan prøve, og det virker i langt de fleste tilfælde.

Endnu et tillykke med fødselsdagen Holger.

Mange hilsner fra dine træningskammerater.