Velkommen, Gæst
Brugernavn: Adgangskode: Husk mig

EMNE: jagtdag med stående hund

jagtdag med stående hund 4 år 10 måneder siden #123

I anledningen af at jeg har mulighed for at holde en god jagtdag på Lolland (700 hektar), da jeg kender skytten privat, vil jeg høre, om nogen har interesseret i at deltage i en jagtdag i selskab med andre dejlige hundefolk.

Jagten vil forgå på følgende måde: Vi mødes tirsdag den 1. oktober eller lørdag den 5. oktober – det bliver den dag hvor flest kan. Vi mødes klokken 08:00 til morgenmad. Efter morgenmaden samles vi på parolen. Her trækker vi lod, så alle får et nummer og posterne bliver retfærdigt fordelt. Hele dagen vil være præget af, at alle har lige store chancer for at få en rigtig dejlig jagtdag. Jagten starter med at vi bliver kørt ud til et par vandhuller. Her vil fokus være på hundes efter-skuds-arbejde, så som markering, dirigering og ro på post. Efter vi har skudt 30-40 ænder, fortsætter jagten med haretramp. Her vil der igen være fokus på hundenes arbejde, med ligene fokus som ved andejagten. Til denne del af jagten, regnes der med at ligge omkring 10 harer på paraden. Ved begge jagter følger man den nummerrække som blev udtrukket ved morgenmaden. Herefter deler vi os op i to hold, med 8 hunde på hver. På hvert hold vil der være en ”kaptajn”, som har til opgave at bestræbe sig på, at sørger for, at alle hunde får lige mange slip og positive situationer. Denne jagt foregår i roer på 320 hektar. Inden jagten er der blevet sat 200 agerhøns ud, så udbyttet skulle meget gerne ikke lige under 40 agerhøns. Jagten slutter af med en jagtmiddag klokken 15:00. Her vil vi i socialt samvær udveksle historier om dagen.

Meget af dagen vil være præget af, at det er hunden der er i fokus. Derfor er man også velkommen til, at en god ven som skytte for en, hvis man synes at man bedre kan hellige sig hundearbejdet hvis man ikke samtidig skal koncentrere sig om våbenbetjeningen. Denne jæger vil blive betragtet som en skygge bag hundeføreren.

Der kræves ikke noget niveau for din hunds jagtegenskaber, men hvis den for eksempel ikke er lydig (mere end normalt) og den derved ødelægger op til flere jagtsituationer for andre hunde, vil der komme nogle begrænsninger for hundes udfoldelser. Det skal ikke lyde som en sur kommentar. Hensigten er blot, at alle skal komme hjem, og er blevet en jagtoplevelse rigere i samvær og samarbejde med deres hund.

Antallet af nedlagt vildt er ikke let at bedømme, da mange faktorer fra vores hobby er af afgørende betydning, men da der ikke er noget loft, er de angivende tal blot guidende og overhoved ikke begrænsende.

Prisen for hele denne jagtdag er 2.200 kr. pr hund alt inkl., såsom morgenmad, jagtmiddag og drikkelse i terrænet.

Hvis du som hundefører ikke selv ønsker at skyde, men medtager en skytte, er der et ekstra tillæg på 250 kr. per hund.

Har du nogle spørgsmål, er du meget velkommen til at kontakte mig på 42286003 eller Denne email adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den..

Mange jagt- og hundehilsner
Lars Boye
Administratoren har deaktiveret offentlig skriveadgang.
Tid til at oprette siden: 0.161 sekunder
Leveret af Kunena Forum