Velkommen, Gæst
Brugernavn: Adgangskode: Husk mig

EMNE: Ræveslæb

Sv: Ræveslæb 7 år 9 måneder siden #23

Kære Kim

Tak for dit indlæg til debat på "Ræve emnet" jeg er sikker på, at der også er medlemmer, der syntes, at vi skal udelade ræven og gå tilbage til den gamle tid, men vi har besluttet, at når vi (DRK) markedsfører os med viljen til at apportere Ræv, så skal vi også kunne stå ved det.

Og hvad er det så vi ønsker...? En viljefast apportering af en Ræv,så vi sender det signal,at man kan stole på vores Ruhår. Det kan vi opnå på flere måder og det er det,vi har lavet plads til ved,at der er flere muligheder for at få " Ræven i skabet "

Vi er nødt til at være enige om, hvad vi snakker om... På den udvidede apporterings prøve er ræven ikke udlagt på 40m men på 50m, og det er slet ikke på åben mark men i skov, hvor man heller ikke kan se hunden (sådan burde det være efter reglerne, og jeg håber selvfølgelig ikke, at du har oplevet andet).

Så kan vi snakke om længden på apporteringen.På Ræveslæb får hunden selve slæbet til hjælp/støtte for den lange apportering, på den udvidede apporterings prøve er der ingen hjælp men risiko for afledning under afsøgning af skov parten, hvor der jo også er mere vildt udlagt, der er mulighed for en Kanin først og så skal Ræven løses bagefter.

Det, der er lagt op til, er flere måder at få bevist at vores Ruhår har viljen til at apportere Ræv. Det er ikke selve prøveformen, vi afprøver eller tester, men den kan jo altid sættes til debat, og her tror jeg også, at vi finder rigtig mange meninger.
Det vi hele tiden har snakket om og debatteret er, apportering af Ræv (Viljen til det) og ikke selve prøve formen.

Jeg er overbevist om, at vi skal arbejde med "Viljen til apportering af Ræv" - både ved hunden men også føreren. Derfor har vi valgt at give mulighed for at vise det på flere måder.

Mvh. Lars Hansen
Administratoren har deaktiveret offentlig skriveadgang.

Sv: Ræveslæb 7 år 9 måneder siden #20

  • Frendstrups
  • Frendstrups's profilbillede
Jeg kan kun støtte Kim med hensyn til instilling om ræveslæb. På kontaktmandsmødet blev det også bestemt at hunden skulle have bestået ræveslæb på henholdsvis ræveslæbsprøve eller fuldbrugsprøven, her var apporteringsprøven overhovedet ikke til debat, der er al for stor forskel på godtgørelsen ved apportereïng og de to øvrige dicipliner. så jeg ved ikke hvorfra denne godgørelse kommer når det ikke var til debat på kontaktmandsmødet.
Administratoren har deaktiveret offentlig skriveadgang.

Ræveslæb 7 år 9 måneder siden #19

Søger en debat om ræveslæb/ræveapportering ? Ret mig hvis jeg tager fejl.
Jeg har netop erfaret at det ikke er nødvendigt med en bestået ræveslæbsprøve, hvis man bare" har bestået ræveapporteringen i den uvidede apporteringsprøve. For mig at se er det en unødvendig udvanding af ræveslæbet, der i mine øjne er en afgørende diciplin i prøverækken, og som virkelig viser forskellen på de bedste og de næstbedste. Hvorfor ? Eller hvem afgør at prøven skal gøres nemmere.
300m ræveslæb i skov er betydeligt vanskeliger end 40m apportering over mark.
Mvh. Kim Andreasen ( Kato )
Administratoren har deaktiveret offentlig skriveadgang.
Tid til at oprette siden: 0.103 sekunder
Leveret af Kunena Forum