Beretning 2015

Område Fyn 

Kontaktperson Hanne Buhr

fyn@ruhaar.dk

Beretning for Område Fyn 2015:

Årets 2015 startede ud med Markprøveinstruktionsdagen, som Poul Erik Rasmussen stod for igen i år. Det var Poul Eriks og Jan Poulsens idé, at markprøveinstruktionen blev lagt før forårsmarkprøven – og det var da en vældig god idé, idet nogle deltagere så har mulighed for efterfølgende at deltage på en lokal prøve! Der var god tilslutning med 11 hunde og Poul Erik gav et indblik i, hvad det vil sige at gå på mark, gennemgang af regler, mm., og jeg er sikker på, at det giver folk mod på at forsøge sig med ”rigtige” prøver. Tak til P.E. for en rigtig god dag!

Forårsmarkprøven d. 1. marts 2015 havde deltagelse af 10 unghunde og 15 åben klassehunde. I år afholdtes prøven på Østergaard/Ørnfeldt, Agedrup og Sanderumgaards terræner under kyndig ledelse af Jan Poulsen. Tusind tak til Jan og hans hjælpere for en rigtig god dag i marken og ikke mindst tak til terrængivere for at dette kan lade sig gøre. Tak til dommerne Povl Bjarne Jensen, Ole Mogensen og Knud Hansen.

Pokal til bedste unghund (og eneste unghund med præmiering!) gik til John Hansen med Basse, mens bedste Åben klasse hund blev Jan Poulsen med Freja.

Debataftenen havde i år besøg af dyrlæge, heste- og hundekiropraktor Theresa Schumann fra Birkum. Hun holdt et yderst interessant og inspirerende foredrag om hundens anatomi, fysiske formåen og hvad vi kan gøre for at mindske eventuelle skader på vores jagtkammerat. Hun havde ”demo-hunde” med og løste i det hele taget opgaven på bedste vis. Af uransaglige grunde var der ikke så mange tilhørere til foredraget – og det må jeg sige; det var sørme ærgerligt for jer, der ikke deltog!!!

10 marktræninger blev det til i foråret. Der var god tilslutning til dagene – og ikke ret mange, som havde ”glemt”, at de skulle til træning!!! - og tusind tak til terrængivere og –ledere…

Schweisshundedagen, der lå sidst i marts måned, var næste programpunkt i arrangementsrækken. Jens Toft og Jan Poulsen var dem, der forestod begivenhedernes gang og i alt 10 hunde. Ørnfeldt lagde skovareal til – tak til Lisbeth fordi vi endnu en gang må komme på arealerne og naturligvis tak til Jan for at du endnu en gang vil hjælpe os!

Deltagerne lagde selv deres spor og gik sporet et par timer senere. Folk fik en god oplevelse og et godt udbytte af dagen – og det er åbenbart rygtedes helt til Midtjylland, at det er et godt arrangement for et par stykker kom derfra…

I forlængelse af schweisshundedagen afholdt Ole Mogensen og Jørgen Madsen schweisstræninger. Tak til Ole og Jørgen for deres indsats!

Dressurtræningen/hvalpemotivationen startede sidst i marts og forløb over 11 onsdage på arealerne ved Højstrup. Der var som vanligt rigtig god opbakning både for hvalpe/unghunde og åben klasse.

Afslutningen havde meget fin tilslutning med 2 hvalpe, 6 unghunde og 14 åben klasse-hunde. Løjerne blev dømt af Ernst Villemoes, Jes Laulund, Michael Sørensen og Lars Mikaelsen, som gjorde det på bedste vis. TAK for jeres hjælp. 1.v. ved unghundene blev Poul Hansen med Nille, mens Jørgen Madsen med Bosco blev 1.v. i åben klasse!

Slæb- og apporteringstræningen, som i år var 10 onsdage, følger lige efter dressurtræningen og her var der ligeledes god tilslutning. Trænerne havde også i år valgt holdopdeling efter niveau og ikke efter alder og det synes at fungere godt…

Ringtræning og trimning havde i år 14 tilmeldt og det var da dejligt, at så mange havde fundet vej til Skalbjerg, hvor Skjøde Knudsen velvilligt havde lagt lokaler til. Axel Hansen, som er meget kyndig på udstillingsteknik og hvordan en ruhår ”bør” se ud, brugte en aften på os og havde stor hjælp af Pernille. Tusind tak, Axel og Pernille, for jeres store hjælp. Også tak til Skjøde Knudsen for brug af lokaler!

Den lille apporteringsprøve med udtagelse til racedyst blev i år afholdt på Højstrup. Der deltog 9 hunde og i modsætning til sidste år bestod 8 prøven. Holdet til racedysten kom til at bestå af Knud Rughave med Zeus, Jørgen Madsen med Bosco samt John Hansen med Basse. Tak til dommerne Jørgen Christensen og Poul-Erik Rasmussen og mine hjælpere Poul Richardt, Poul og Jens Erik, som vil bruge en halv dag på at kaste med vildt!

Racedysten blev igen-igen afholdt af Område Fyn på Sortenkær. Der deltog 7 racer. Dommerne var Jes Laulund, Bjarne Nürnberg og Søren Stærkær. Tak til dem for en god dag og selvfølgelig tak til hjælperne Poul, Daniel og Pernille for at rende med vildt, hente mad, mv.!

Racedysten blev vundet af Ruhår med 88 point af 90 mulige – stort tillykke. Og så må vi på den igen i 2016…

Igen havde vi hvalpemotivation i juli/august og her forestod Jens Ole og Pernille løjerne – stor tak til jer!

Ræveslæb af holdt på Ørnfeldt Gods havde i år deltagelse af 11 hunde, men 12 var tilmeldt. 4 kleinere og resten ruhår. 6 ruhår bestod prøven.

Tak til Lisbeth for terrænlån, Jan Poulsen for terrænledelsen og dommer Jes Laulund. Og selvfølgelig tak til Knud og Meik for at svede hele aftenen med at trække ræve og sommetider også bære ræve tilbage igen!!!

Sommerens marktræninger – 21 stks. – har været med svingende deltagelse. Forskellige terræner, forskellige terrænledere, vekslende mængde af fugle – det er fin træning.

Mange havde budt ind med terræner – og dét er da en fornøjelse! Tusind tak til Kim Garner, Jørgen Madsen, Svend Hansen, Niels Chr. Johansen og Poul Richardt Pedersen for jeres store engagement og tidsforbrug på at sætte agerhøns ud og efterfølgende passe dem og være terrænledere på de enkelte markdage…

Bubbelprøven og Unghundedag med fældning af fugl er årets sidste ”praktiske” arrangement. Det er to gode dage, hvor der er mulighed for rigtig jagt, idet der skydes fugl for hundene.

I år var vi flyttet til Ørnfeldt/Østergaard og det var en fornøjelse at se masser af agerhøns og fasaner + harer og råvildt!!! Sidstnævnte havde unghundene rigtig meget ud af …..

Tak til Lisbeth for lån af terræn og for husly og tak til Jan Poulsen for at være terrænleder begge dage. I har begge brugt meget tid på pasning af agerhøns mv. og det var tydeligt, at det var udført til punkt og prikke for vi så nok 60-70 agerhøns og 30-40 fasaner begge dage…

Bubbelprøven blev vundet af Berit Mikaelsen med Fergi og 2.v. blev Knud Rughave med Zeus. Stort tillykke!

Til sidst vil jeg naturligvis takke vores trænere MANGE gange – Poul Richardt Pedersen, Jens Toft, Daniel Petersen, Kai Klüwer, Jens Ole Dam, Svend Hansen, Pernille Pedersen og Bjarne Henriksen. Uden jer – ingen træning… Der bliver lagt utrolig mange timer i det fra trænernes side og det kan vi da kun være taknemmelige over, at nogen har lyst til!!!

Desuden tak til ALLE som i årets løb har givet en hånd med – trykning af Ruhårsposten, annoncesalg, ølsalg, køkkenhjælp, hjælpere på prøver, instruktører, terrænledere, dommere, etc.. Uden jer var arrangementerne ikke mulige…!

Og for lige at fremhæve en enkelt fynsk hund:

John Hansen med Lillehedens Basse deltog på forbundmesterskabet i Udv. Apportering og blev med 232 point (fuldt hus) en meget flot 2. vinder på dagen og desuden blev Fyn kredsmestre. Tillykke John!

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

 

Mest vindende ruhår i Område Fyn, 2015:

Sai-Gha´s Zeus - fører Knud Rughave.

Tillykke !!! 

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Mvh. Hanne